Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDŐPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FŐOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

 

Meghalt egy kisgyerek mandulaműtét után Nagykanizsán.

A hír szerint: "A kisgyermek négy éves volt, ebben az életkorban a szakemberek szerint ez ellenjavalt beavatkozás, a szülők mégis kérték a műtét elvégzését."

Megnéztem a nagykanizsai hírportálon az eredeti hírt, melyet mindenhol idéznek. Csak ennyi van benne, meg hogy a műtét utáni napon került a kisgyerek az intenzív osztályra. A dolog lényege a tragédia, de ezt nem érdemes itt kifejteni.

De mi az, hogy az orvosok nem is akarták megoperálni, de muszáj volt, mert a szülők megparancsolták? Remélem, hogy ez valami újságírói agyszülemény.

Egyébként nem ellenjavallt (2 l-lel kell írni) a műtét, csak általában fölösleges. Nagyon ritkán azért előfordulhat, hogy szükség van rá.

Az esti híradás szerint utóvérzés okozta a kislány halálát. Állítólag a gyerekorvos erőltette a mandulaműtétet a sok mandulagyulladás miatt. Nyilván nem illik egy ilyen esetbe beleszólni, de néhány kérdést fel lehet tenni:

Mi alapján tudta, hogy gennyes mindegyik mandulagyulladás? Végzett torokleoltást vagy sztreptokokkusz gyorstesztet? Ha tudta vagy gondolta, hogy antibiotikummal kell kezelni, vajon mindig 10 napig adta a gyógyszert? Ha nem, akkor bizony a gyerekgyógyász felelős a tragédiáért, ha nem is jogilag. Minden műtét veszélyes! 

vissza a bloghoz