Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDŐPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FŐOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

 

Folytatás innen

Az ingyen lévő dolgok túlzott fogyasztása ellen többféle fellépési lehetőség van. A leggyakoribb, hogy mégse legyenek ingyen.

A/ Erre szolgál a páciensnek a költségekben való részvétele. Például a vizitdíj. Ennek célja (Magyarországon egyelőre csak volt, lett volna), hogy a teljesen értelmetlen "orvos-beteg találkozások"-ra ne kerüljön sor, de a szükségesekre igen. Jelképes összeget állapítanak meg, mely miatt a beteg fölöslegesen nem zaklatja az orvost, de ha tényleg beteg, még ki tudja fizetni. Ez lehet alkalmanként vagy időszakonként fizetett összeg, pl. Németországban negyedévenként 10 Euro.  Persze így a páciens a második alkalomtól ugyanúgy nyakló nélkül mehet a háziorvosához, de esetleg a szakorvosok közül nem mindegyiket keresi fel. (Minden orvosnál külön merül fel a fizetség negyedévenként.)

Kínosan kerülök minden politikainak vélhető témát a honlapon, de egy tragikomikus történet mégiscsak idekívánkozik.

Családunkban élő nagyon idős házaspár a vizitdíj idején felhagyott azzal a szokással, hogy évtizedek óta ismert és ugyanott kezelt panaszaikkal heti rendszerességgel felkeressék a Péterffy Sándor utcai Kórház különböző szakrendeléseit. Az első héten, amikor már nem kellett fizetni, csütörtökön már a negyedik szakrendelésen jelentkeztek. Ez nem lett volna baj, de hazaindulván a "néni" nem tudott felkapaszkodni a trolira, visszaesett, és combnyaktörést szenvedett. Szerencsére - nagyon nehezen - megúszta a balesetet, és csak teljes életmódváltozásra lett szükség (öregotthon, stb.), de bizony ő lehetett volna a vizitdíj eltörlésének (egyik?) halálos áldozata.

 

 

olvasói kommentár 

vissza a bloghoz