Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDŐPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FŐOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

 

Magyarország az orrmandulafétis hazája. Ilyen szó persze nincs, de van-e még egy hely a világon, ahol minden orvosnak minden gyermekkórról az orrmandulaműtét jut eszébe? (Legalábbis nyaktól felfelé.)

Az előbb volt itt egy kéthónapos kisbaba, egy fülprobléma miatt, (melyről holnap szeretnék írni), és az anyukája mellesleg megemlítette, hogy időnként szuszog a kicsi. A gyermekorvos meg is állapította, hogy alighanem nagy az orrmandulája. Ez már igazán nevetséges. Egy ekkora babának, ha minden rendben, kb. 1 milliméteres lyukon át kell lélegeznie. Ha minden a legnagyobb rendben van, akkor is adhat egy kis hangot a levegő, mely ilyen szűk csövön gyorsan kell, hogy áramoljon. Ha icipicit beduzzad a nyálkahártya, törvényszerű, hogy kicsit süvít.

Az orrmandulának ehhez semmi köze. A mama viszont máris megkapta az első lökést, úgyhogy mikor majd 1-2-3 év múlva esetleg tényleg fellép valami kis betegség, már elő lesz rá készítve, hogy nehogy tiltakozzon némi véres gyógymód ellen.

olvasói kommentár 

vissza a bloghoz