Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDŐPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FŐOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

 

A mai "érdekes eset" azért kerül ide, mert régóta gondolom, hogy valami nem stimmel ezekkel a 3 napig adandó antibiotikumokkal. Az történt november 26-án, hogy egy fiúnak pozitív lett a Strepto tesztje, ezért antibiotikumot  kellett adni.

Mivel penicillinre és cefalosporinokra allergiásnak tudják a gyereket, gondolkodni kellett, hogy mit kapjon. Klacidot javasoltam, mert a makrolidokra is jól reagál a Sztreptokokkusz. A szülő Sumamedet kért, mert Klacid szedése közben volt kiütése a srácnak, amit allergiának értelmeztek, Sumamedtől viszont ilyen nem volt.  Mondtam ugyan, hogy egyrészt ezek hasonló gyógyszerek, ha az egyikre allergiás valaki, a másikra is annak kellene lennie, másrészt még nem találkoztam igazi makrolidallergiával, végül a Sumamednél kellett maradnunk.

Ezt az antibiotikumot a hivatalos leírás szerint elég 3 napig adni, az akkora hatást fejt ki, mintha egy másik gyógyszert 10 napig kapott volna valaki. Mivel számomra egyértelmű bizonyítékot én erre nem találtam, nem szoktam ezt a gyógyszert (Sumamed, Azithromycin, Zitrocin, Makromycin, Azicid) írni. Láttam is néhány visszaesést mások által adott háromnapos kezelés után.

Ezért az előírással szemben - mivel a szülő félt másik antibiotikumot adni a gyereknek - 6 napos Sumamed-kúrát rendeltem. Ma voltak kontrollon, és a Streptococcus nem tűnt el a 6 napos kezeléstől.

Mégiscsak érdemes 10 napig kezelni a Streptococcust.

olvasói kommentár 

vissza a bloghoz