Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDŐPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FŐOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

 

A fölösleges műtétekkel nemcsak az a baj, hogy elmegy velük az idő, meg nem lehet otthon a gyerek, meg illik fizetni értük, hanem az is, hogy minden műtétnek lehet nem kívánt hatása. Ha elkerülhetetlen a műtét, ezt el kell fogadnunk, de amikor vitatható indokkal vetették alá a beteget, különösen bosszantó a szövődmény.

Ma például jött egy kisfiú, akinek a savós középfülgyulladása miatt a fertőzésekhez különösen értő kórházban orrmandulaműtétet csináltak. Mivel ettől neki sem gyógyult meg a betegsége, ezután tubusbeültetés is történt. Sajnos utána gennyes fülfolyás keletkezett (műtéti szövődmény, un. iatrogén hatás), antibiotikus kezelésre szorult. Már régebben többször említettem, hogy a Sumetrolimot ma már nem használjuk, ő mégis ezt kapta, ráadásul az infektológia fellegvárában. Természetesen nem gyógyult meg, ezért 1 hét múlva újra ugyanezt kapta. Ebből nem azt a következtetést vonták le, hogy egy épkézláb antibiotikummal kellene próbálkozni, hanem azt, hogy akkor meg kell a gyereket műteni. (mastoidectomia)

Folytatás

 

 
olvasói kommentár 

vissza a bloghoz