Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)        e-mail  

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

 

Tisztelt Doktor Úr!

Másfél hónappal ezelőtt diagnosztizáltak nálam TIA-t! Múlt héten voltam MRI vizsgálaton, ahol is a jobb oldali mastoid sejtek gyulladását mutatták ki! A neurológusom az Orr- fül- gégészeti szakrendelő felkeresését javasolt!
Szeretném tudni, hogy mit jelet ez a gyulladás és milyen kezelésre számíthatok?

Válaszát előre is köszönöm!
 
 
 
 
 
 
A válaszom erre a levélre 2012. október 9. 16:24-kor

Kedves Kérdező!

Nagyon érdekes helyzetbe került, ami nem biztos, hogy egyszerűbbé teszi az életét.
Épp 2-3 hete volt szó erről egy konferencián.
A helyzet lényege az, hogy az MRI-n és a CT-n gyakran leírnak ilyen, a csecsnyúlványban LÁTNI VÉLT elváltozást, ami viszont sajnos az amúgy is műtétek ezreiért reszkető fül-orr-gégésznek jó alkalom arra, hogy fölkalapálja a fejét.
A többi szakma képviselője pedig nem akadályozza meg azt a fölösleges műtétet, mert nem is tud hozzászólni.

Úgyhogy ne menjen emiatt be az első fülészetre, mert annyi ijesztő dolgot fognak mondani, amitől gondjai csak sokasodnak.

Üdvözlettel

dr Timár Tibor
Tisztelt Doktor Úr?

Akkor ön mit javasol mégis mit tegyek? Mi van, ha tényleg ott van az a gyulladás? És mit jelent az, hogy csak \"látni vélik\"? Felesleges az olyan vizsgálat mint a CT és az MRI? Nekem, egy egyszerű embernek teljesen érthetetlen amit ön leírt, hiszen én is mint sok más halandó ember aki nem ért az orvosláshoz, elhiszük, hogy ezek a modern berendezések arra valók, hogy a valós dolgokat mutassák és nem talányokat! Kérem adjon magyarázatot, hogy akkor mire gondoljak!?
 
 
 
 
 
 
A válaszom erre a levélre 2012. október 9. 19:34-kor

Mondtam, hogy ez a vizsgálat nehezebbé teszi az Ön életét.
Talán ha eljönne a rendelőmbe, el tudnám magyarázni a részleteket.
Ha meg tud bízni egy ilyen személytelen internetes válaszban, ne menjen sehová, mert egy értelmetlen műtétig fog vezetni az útja.

Üdv.

TT
 
Kedves Doktor Úr!

Először is sajnos nem tudok elmenni az ön rendelésére, mert én Budapesttől kb. 360km-re lakom, szabolcs megye egyik eldugott részén! Másrészt még most sem tudom, hogy kinek és minek higgyek!
Egy valamire válaszoljon!
Ne higgyenek az emberek a CT és az MRI eredményeinek?
Mit csináljak akkor ön szerint? Hagyjam az egészet a fenébe, ne gondoljak arra, hogy van két kis gyerekem és esetleg fel kellene nevelnem őket?
Elhiheti, hogy amikor volt sz un. TIA-m nem éreztem megem kellemesen! Nem tudtam percekig beszélni, amikor mégis artikulálva, sőt nem azt mondta a szám amit gondoltam, zsibbadt szinte mindenem, de 20-km-ről még igy is hazavezettem, mert azt éreztem, hogy haza a szeretteimhez, mert ott biztonságban leszek!
Mi a garancia arra, hogy nincs ott gyulladás? Hogy nem terjed át az agyhártyára? Nekem az itteni orvosok véleményére kell támaszkodnom, de az ön véleményét ismerve, nem fogom szó nélkül hagyni ha műtétet javasolnak!
Köszönettel!
 
 
 
 
 
 
A válaszom erre a levélre 2012. október 9. 20:18-kor

Én nem próbáltam a véleményemet Önre erőltetni, de Ön engem megkérdezett. Elmondtam, amit felelősséggel elmondandónak gondoltam.
A véleményem az, hogy a leírt elváltozásnak valószínűleg nincs köze az Ön egyébként nagyon kellemetlen rosszullétéhez, ez egy véletlen lelet, melynek a további teendők szempontjából SZERINTEM nincs jelentősége. Gyermekeinek felnevelése nem ettől a feltételezett kóros állapottól függ.
Én azt tanácsoltam, hogy ne menjen el a környékbeli fül-orr-gégészekhez, mert rossz tanácsot fognak adni, nem fognak vállalni egy olyan véleményt, mely ellenkezik a látszólag objektív képalkotó eljárással. Nem éri meg vállalni a felelősséget, ezerszer egyszerűbb csinálni egy műtétet, amelyről Ön ráadásul azt fogja gondolni, hogy megmentették az életét.
A fentebb említett konferencián volt egy szegény kisgyerek, akinél ez pontosan így történt, habár a műtétkor a gyermeknek semmilyen fertőzésre utaló tünete, lelete nem volt. Még büszkén elő is adták a konferencián. (Három mondatot mondtam, és mindenki megértette, hogy tévedés történt.)
Egyébként azt gondolom, hogy ha a gyermekei jövője a tét, akkor el lehet utazni 360 km-t. Volt már itt beteg pl. Csengerről, Ön sem lakhat onnan túl messze. Szerintem el tudnám Önnek magyarázni a helyzetet, és személyes találkozás esetén talán meg tudná állapítani, hogy egy felfuvalkodott okostojás vagyok-e, vagy lehet hitele a tapasztalataimnak.
Pontosan értem gondolatait és érzéseit, én teljes mértékben szimpatizálok Önnel, átérzem tanácstalanságát, és sajnálom, hogy én is hozzátettem. Nem mondhattam azt, hogy operáltassa meg magát, ha egyszer biztos vagyok benne, hogy ez csak újabb szenvedés lenne bármilyen hozadék nélkül.

Üdv.
TT

Kedves Doktor Úr!
Az előzőekben leírtakkal csak a tanácstalanságomat próbáltam érzékeltetni! Sajnálom, ha közben bántóak voltak a szavaim, nem ez volt a szándékom velük!
Férjemmel úgy döntöttünk, hogy elmegyek holnap a szakrendelésre, mert ez így helyes! Talán mégsem akarja majd a doktor úr, nő, egyből meglékelni a fejemet!?:))
Abban tényleg igaza van, hogy ma már 360-km nem távolság,és Csengertől nem messze lakom!
Köszönettel: V...

 

Jó döntés.
 
Tisztelt Doktor Úr!

Voltam a Fül-orr szakrendelésen!
Nem lesz műtét, sőt semmi bajom sincsen!
Szerencsémre talán egy idősebb főorvos rendelt, éppen volt ott egy tanuló orvos is így én voltam a szemléltető páciens, hogy fülgyulladás nélkül, nincs az amit az MRI mutatott!
És nekem éppen ez kellett ahoz, hogy megnyugodjak!
Segítségét, vagy legalább is a próbálkozást köszönöm!
Maradok tisztelettel:V...!
 
 
 
 
 
 
A válaszom erre a levélre 2012. október 10. 11:20-kor

Nagyon örülök.
Szerencséje volt, hogy olyan orvost talált, akinek volt saját véleménye.
 

 

olvasói kommentár       

 

vissza a bloghoz